Отпушване на канали

Posted on юли 1st, 2012 by

Запушена канализация и канали са вътрешен проблем, който не е лесен за справяне, ако решите сами да го сторите. Особено остър е проблемът във високите сгради, където канализационната система е конструирана така, че замърсяване и запушване на една малка част от канали, е много вероятно да бъдат засегнати и други апартаменти или по друг начин казано, невниманието на едни ще доведе до проблем и на други. Ето защо, за да не създават проблеми в сградата, всички живущи трябва да използват правилно канализационната система и да се прави превантивно почистване и отпушване на канали и тръби. Редовното почистване на отпадните води и канали от всеки обитател, ще ви лиши от неприятности и грижи в бъдеще.

Ние всички знаем, че самопочистване на отпадните води е практически невъзможно. Без значение колко изтъквани химически препарати за почистване на канализацията изсипваме, те не са най-доброто средство за решаване на проблема. Отпушване на канализация изисква специални умения и инструменти, които имат професионалните водопроводчици.

Ето някои причини за запушване на канализацията.
Причините за възникване на обструкцията запушване са различни и понякога комплексни. Например, първоначално при отпушване на канали се установява, че има неправилно инсталиране на канала (много криви ъгли от 90 °, липса на наклона и т.н.). Честа причина за канализационни блокажи в канализацията е изхвърлянето на големи отпадъци. Също така, запушване се формира когато количество вода определено за промиване е малко, например  тоалетно казанче.

Кога има нужда за почистване на канализация?
Дори когато канализационната система работи, съответно и санитарните норми са спазени, както и  налягане на водата е достатъчно, почистване и профилактика на канализацията все пак е необходима, тъй като в тръбните канали са формирани депозити, чието промиване е наложително и необходимо. Отпадъците в тръбите намаляват движението на водата и намаляват техния капацитет.

Ето защо, от време на време почистване на отпадните канали е необходимо. Отпушване на канали се изисква още при първите признаци на замърсяване: нисък капацитет на канализационните тръби и зловонни признаци.


Posted in Отпушване на канали | Tagged , | 1 Comment

One Response to “Отпушване на канали”

  1. Боби каза:

    Здравейте, търсейки решение по канализационен проблем, попаднах на тази статия и от дадената връзка влезнах в този сайт за отпушване на канали, написах им проблема, но никой не ми отговори. Писах и по други места но ми дават такива отговори, че не може да се разбере какъв е проблема и за това реших да попитам и тук някой може ли да ми даде отговор. Проблема не може да се опише в два три реда затова питам. Благодаря предварително.

Вашият коментар