Запушен канал на мивка

Posted on април 24th, 2013 by

При леки случаи на запушване на мивката може да бъде отстранено запушването чрез въздушен гумен  клапан снабден с дръжка за да притискате. Затворете отвора на мивката с гуменото бутало и  напълнете мивката с вода, като по-добре е гореща. В някои конструкции на мивки и вани във горния  край има отвор /отдушник/ за поемане на въздух и по този начин по бързо да се оттича водата и да  не се създава вакуум. Затворете отдушника с ръка или мокра кърпа. Сега вече можете да натисните   буталото нагоре и надолу с резки движения. По този начин под клапата му се създава налягане,  което размества образуваната тапа в тръбата и я отпушва. Ако в дома си не разполагате с въздушна  клапа, можете да използвате празна пластмасова бутилка, като и отрежете дъното триъгълна опаковка  мляко, да го поставите в отвора мивка нарязани ъгъл. При тежки случаи, гуменото бутало може да не  помогне да отпуши мивката, затова свържете се с отпушване на мивкиако сте от София и проблемът  ви ще бъде разрешен от професионалист с професионална техника за отпушване на канализация.

Понякога мивката се запушва поради отлагания на мазнини по стените на канала. С течение на  времето, тези отлагания се натрупват толкова много, че стесняват сечението на тръбата до толкова,  че протичането на водата става невъзможно и запушването е налице. За да избегнете това  наслагване, е необходимо от време на време, се налива вряла вода от мивката и напомпване с  гуменото буталото. Ако мивката е запушена с косми, тогава може да се използва разтвор със сода  каустик, но се пазете да не попадне по тялото ви или дрехите ви, ако това е станало веднага се  измийте обилно с вода. Сега се произвеждат различни препарати за отпушване на канализация и във  тях има сода каустик.

Когато канализацията е прекалено замърсена и запушена, тези мерки няма да помогнат, трябва да се  чисти с тел или спирала за отпушване на канали. С тези уреди трябва да се внимава да не ги  заклещите в тръбата, с тях се работи като спиралата се върти постоянно и така се придвижва напред.  За да вкарате телта в канала, трябва преди това да разглобите сифона на мивката. Понякога се  налага да използвате и водопроводен ключ. Съвременните пластмасови тръби се разглобяват лесно без  да се използват инструменти. Трудните блокажи могат да бъдат премахнати само от водопроводчик със  специални инструменти за отпушване на мивки.


Posted in Отпушване на канали | Tagged , , | Leave a comment

Вашият коментар