Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/othvusza/otpushvanenakanali.otpushvam.com/wp-content/themes/propress/functions.php on line 151
ВиК услуги | ВиК услуги София и почистване на канали

ВиК услуги

Posted on юни 30th, 2014 by

Питейната вода хваната от водоизточника и доставена до потребителя за домакински нужди, в обществените заведения, както и в промишлените предприятия следва след употребата й, и вече примесена с различни замърсеностти, да бъде изведена извън населените места, като отпадъчна канална вода. Тук задачата на канализационните и водопроводни съоръжения е водата  да бъде  доставена и съответно по-хигиенни и естетични съображения да бъде остранена по възможност невидимо от района на жилищата и населените места и преди всичко от градовете. Всико това се постига като се изгражда комплекс от ВиК услуги специализирани по водопровода и канализацията, като се започне от вик проектантите и се приключи до водопроводчика.

Най обичайния начин за остсраняване на тези отпадъчни води е вливането им в обществените течени /потоци, реки, езера, море/ или в подпочвената вода при малки количества от отделни сгради. Това изисква обаче, за да бъде запазена чистотата на тези обществени води, едно по възможност по-основно предварително третиране на отпадъчните води в пречиствателни съоръжения. За да бъдат оползотворени съдържаните в отпадъчните води торни вещества, възниква също задачата за използуване на тези води в земеделието  или за развъждане на риби, като по този начин се запазва едновременно и чистотата на повръхностите, а също и на подземните води /кръгообращение питейна – канална вода/. Канализацията прочее е система от технически съоръжения, предназначени да приемат, отведат и пречистят /ако необходимо/ каналните води.

Тук трябва да добавим още ВиК услуги като отпушване на канали както и почистване на ревизионни шахти и приематели от твърдите предмети попаднали в канализацията.
При устройство на канализацията е необходимо да се има предвид две основни условия – по-възможност най-бързо отвеждане на каналните води извън пределите на канализуемия обект, преди да са започнали да загниват съдържащите се в тях органични вещества, и второ най-ниска стойност както на канализационните съоръжения, така и на тяхната експлоатация.
В зависимост от произхода им се различават два основни вида канални води, а именно отпадъчни канални води, които от своя страна се подразделят на битови и производствени, и атмосферни канални води. Запознахме ви с някои аспекти от ВиК услугите за които си има тесни специалисти в бранша.

 


Posted in ВиК услуги | Tagged | Leave a comment

Вашият коментар